Znamy wyniki I etapu konkursu kulinarnego "Ragionalne i lokalne"
Po ocenie 31 potraw pod względem pracochłonności dania, oryginalności przepisu, wykorzystania lokalnych produktów/płodów rolnych oraz prezentacji potrawy wyłoniło 13 uczestników którzy przechodzą do finałowego etapu, który będzie miał miejsce 6 sierpnia 2023 r. w Miętnem podczas Festiwalu Etnograficznego Powiatu Garwolińskiego.
Decyzją Komisji do kolejnego etapu zakwalifikowały się następujące Koła:
KGW Borowie ( 103 p.)
KGW w Trojanowie (101 p.)
KGW w Podebłociu ( 99 p.)
KGW w Lipówkach „Lipowianki" (97 p.)
KGW w Trzciance ( 95 p.)
KGW w Uścieńcu Kolonii – Żabieniec Stary ( 94 p.)
KGW w Żabiance ( 94 p.)
KGW „Damianowianki” ( 92 p.)
KGW w Starym Kębłowie ( 92 p.)
KGiGW Jagodne ( 90 p.)
KGW „Chęcinianki” ( 89 p.)
KGiGW w Miętnem (88 p.)
KGW w Korytnicy „Niezapominajki” ( 87 p.)
Serdecznie gratulujemy!